Jag var väl lite småirriterad där jag satt på läktaren och gjorde min omgivning delaktig i mina fotbollskunskaper i den senaste matchen mot Torsby. Jag tänkte att jag kanske skulle bespara dem detta och begav mig istället ner till räcket på marknivå och drog mig bort emot den norra delen där tennisbanorna en gång låg. Där blev jag stående vid räcket och fick beskåda Torsbymålvaktens brutala fällning av David Andersson och han kryddade utrusningen med en solklar hands.
jag stod några meter från händelsen och vi som stod där:
skrek:
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖHHHHHHHHHHH så det hördes till Slottsbron.
Domaren kunde inget annat än vifta med det blodröda kortet. sådant hjälper gott  i dessa sammanhang har jag märkt.

Stora protester från bortalaget som också fortsatte med gnället.
Det irriterade mig än mer och jag fortsatte min promenad emot andra sidan, det tvingade mig att passera löparbanan och när jag befann mig på tartanbana nr två innifrån, fortsatte den nyinsatte målvakten, som är en rutinerad kille som varit på Sporthälla ett antal gånger att gnälla över än det och än det andra i sin nypåsatta lila/skära målvaktströja.

Då kunde inte undertecknad hålla läpparna straka längre, jag skrek följande gamla välkända fras till honom med mäktigaste pondusrösten jag kunde få till.

- Knip igen med dig din jädra gnällspik !!!!!!!!!!!

Han vände sig om och uppmärksammade min "vackra" lekamen och så kontrade han på följande sätt, (Nu kommer det)

Och, VART FICK DU LUFT IFRÅN DÅ ?????      TJOCKIS !!!!!!!!

Och så lade han händerna i kors och vaggade i bästa Edvard Persson-stil med väl tilltaget yviga höftrörelser, i ett försök att härma mig!!!

Jag blev nog lte stum och tagen av liknelsen, jag tittade ner på magen och fick se att mina händer som myckt riktigt låg i kors och vilade på något som såg ut som en välpumpad badboll.

Jag slutade vår konversation där och med ett litet leende på mun drog jag mig lite diskret mot andra sidan, man vill ju inte gärna störa matchen.

"Reservmålvakten" visste"  inte vad rätt han hade, eller rättare sagt jag hade före vårt samtal inte vetat vad rätt han hade. EeeeeeH !!!

Kanske är det "reservmålvakten" i Torsby jag skall tacka för att jag fortsättningsvis redan har satt igång tankar på en mycket tuff bantningskur med kommande intervallträningar i motionsspåren, kanske tar jag också upp tenniskarriären.

men en sak säger jag med bestämdhet:
Jag tullar inte på den ordinära konsumtionen av svartpepparkornskryddade fiskpanetter, honungsgrilljerade revbenspjäll, vitlöksmarinerade fläskkotletter, smörsaltade popkorn samt kycklingvingar. I övrigt kan jag möjligen tänka mig att diskutera en och annan besparing vad gäller morötter och ärter....

Gnällspiken 
som tackar gnällspikeen för upplysningen !
(eller Jisoninho)