I Lillgambrings senaste utlägg fick vi övriga oss en inte helt obefogad känga. Vi andra, eller åtminstone jag, har inte det privilegiet att kunna blogga under arbetstid (!!!), men här kommer i alla fall ett halvhjärtat utlägg med bortglömda tankar och krossade drömmar.

Fotbolls EM hetare än någonsin? Vi orealistiska svenskar har pratat upp det här mästerskapet i 4 månader. Vi har i reportage efter reportage fått ta del av de blågulas väg mot framgång. Vi har fått veta vilka som laddar upp med tvspel, vem som snarkar mest och vem som fått det finaste hotellrummet. Men frågan är om vi inte glömde bort att det ska spelas lite fotboll också? I öppningsmatchen föll vi mot ett bättre lag, och frågan är om det bara var för dagen. Englandmatchen var riktigt underhållande att se och Sverige gör en riktigt bra match. Tyvärr faller vi även här på att vi möter ett bättre lag och EM var över för den här gången. Frankrikematchen då? Jag själv var ute och fiskade så jag har absolut ingen aning. Träningslandskamper finns så det räcker och blir över.

Chippen stod för det mesta av underhållningen när han väl fick spela detta trots att vi har världens överlägset bäste spelare genom alla tider!? Felet med Zlatan är att han inte är Maradona. Experterna framhävde dock hur oerhört viktig segern mot Frankrike var. Inte för EM utan för framtiden!? Den svenska förlorarmentaliteten skiner med sin närvaro och som vanligt griper vi efter halmstrån vid nederlag. Det viktigaste är inte att vinna utan att alla får spela. Frågan är om EM verkligen var ett misslyckande i svenska ögon? Majoriteten av Europa trodde inte att Sverige skulle ta sig vidare från gruppen, och det gjorde vi inte heller. En bitter sanning tyvärr...

Jag sitter i skrivande stund och slökollar på England-Italien och kan inte hjälpa att jag längtar tills de stora ligorna drar igång igen. EM hetare än någonsin? Det är nog en smaksak. Jag själv väljer Formel 1 alla dagar i veckan!