Trots att jag är en sann nostalgiker som mer än gärna låter mig insvepas i ett skimmer av minnen från igår så kan jag nog ändå inte påstå att det var bättre förr...åtminstone inte allt.

En snorblör läderkula med snörning som slet sår i pannloben, fotbollsträning med tjugotalet vrålande knattelagsspelare i "Trätäljahallen", kånka Bert Rylander på ryggen uppför "Källebacken" eller försäsongsmatch mot Skoghall på en isig grusplan är något som man inte direkt saknar.

Men...det är ändå vissa saker som faktiskt var bättre förr  En sådan sak handlar om fotbollsskor. Då gällde - och nu gäller: En RIKTIG fotbollssko ska vara SVART av LÄDER och ha ett VITT varumärke. Så är det bara...eller för att travestera Dalslänningarna...så ha dä vôrt, och därmed jämt.

Jag har gång efter annan delgivit dagens tappra fotbollshjältar denna sanning. Speciellt dem som år efter år kommer i moderiktiga plastdojjor i skimrande neonfärger från ett amerikanskt skomärke, men lyssnar dem....?

Till min stora, stora glädje fick jag förra veckan helt plötsligt medhåll efter en träning. Den kloke och stilistiskt medvetne Johan Lind...dagen till ära i nyputsade fotbollsskor enligt min favoritdesign...stod upp inför de förblindade modelejonen och tyckte precis som jag. Sådant måste premieras i den första bloggen. Jag hissar alltså JOHAN LIND...så nu vet ni alla andra hur det går till att hyllas av mig i sksbloggen: Håll med mig!

/Owe