I går var det ett näst intill MÅSTE att klippa gräsmattan hemmavid, den har förnärvarande en tendes att tillsammans med mossa som grogrund växa lika hejdlöst och vulgärt som finnar på en ordinär tonåring. Frugan skall nämligen ha personalfest hemma på våran alltan idag.

Ett litet problem uppstod dock då jag körde fram klipparen och tankade den proppfull med bensin.

Grannarna fick hastigt och lustigt  stort främmande och jag förstod att det nog skulle njutas av både det ena och det andra på deras altan i den mer än sköna kvällsvärmen.

...Nåja jag får väl ta mattan lite senare bara, tänkte jag och insåg att  scenariot som uppstod gav en öppning att istället avnjuta en juniormatch nere i Åmål istället.

- Jag förklarade läget för frugan och sa att det blir en sväng bara...

Vid 21-tiden då jag lämnade Åmål efter det att jag noterat matchens absolut sista spark och avblåsning, fick jag ett litet sarkastiskt samtal från frugan, som undrade om det inte var lite väl sent för gräsklippning nu...

...Åsch da, jag åker just förbi Statoil och är strax hemma, sa ja och försökte väl vara lite käckt uppmuntrande.

På radion spelades samtidigt en avspänd cool liten låtslinga som när den avaviserades visade sig vara Hollands bidrag i Schlager-EM, samtidigt som jag passerade Kasenberg...

Jäääääklar tänkte jag i samma andetag som jag lade in femmans växel, kanske inte så passande att dra igång motorn på gräsklipparen, när säkert hela grannskapet sitter med vidöppna altandörrar och en nyblandad kall Gin&Tonic i näven för att i lugnn och ro avnjuta Loreen och annan "skönsång" från Europas östra bakgårdar i kvällsvärmen.
Jag hinner nog ta det i morn före det att gästerna kommer, tillar jag för mig själv.

Jag smeker så småningom in SilverVolvon på garageinfarten och ser de på tok för långa grässtråna i ögonvrån och tänker.

I morn skall ni allt få vad ni tål och så tar jag trappan i ett skutt och möter frugan i hallen. Hon säger inget, men jag ser nog vad hon tänker...

...Du är för otrolig du, Matz. Hur har Du tänkt det här då !!!!

Jag finner mig förstås blixtsnabbt och frågar om det är någon som sett mina gräsklipparskor ?

Precis när Loreen någon gång efter 22-tiden på kvällen avslutar sitt nummer kliver jag in med krampkänning i vaderna och krökt rygg...

Och jag kan nog både ana och misstänka vad grannskapet både sa och tänkte om den där förbann...idioten på 17c.
Frugan och även yngseson inräknad 

Men !!!!

Frugans fest kan gå av stapeln i den allra bästa av trädgårdsmiljöer.

Jisoninho
Gräsklipparmannen